Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

Bir Hafize Anamız Vardı



Geçtiğimiz gün (11.12.2013) Adile Naşit'in ölüm yıl dönümüydü.Biz de kulturco ailesi olarak bu büyük üstadı anmadan geçemezdik...

Kimimiz hafize ana olarak tanır onu,kimisi masalcı teyze olarak bilir bu usta sanatçıyı.Hangi isimle tanırsak tanıyalım,herkesin aklına bir şeyler gelir onun hakkında.

Tiyatro kültürüne sahip bir ailede dünyaya gelen Adile Naşit,genlerinin götürdüğü yere gitmiş ve 1947 yılında yayınlanan ''Yara'' filmiyle izleyicilerin önüne çıkmıştır. Hababam Sınıfı'na gelinceye dek birçok yapımda yer alan Adile Naşit,''Hafize Ana'' karakteriyle halk tarafından seçilmiş ve 1975 yılında yılın annesi ödülüne layık görülmüştür.

via senolsengul

Tek oğlu olan Ahmet'i kaybettikten sonra iyice çocuklara yönelen büyük üstad,daha sonraları Masalcı Teyze olarak bilinmesini sağlayacak olan ''Uykudan Önce'' programının yapımcılığını üstlenmiştir.


1987 yılında bağırsak kanseri nedeniyle hayata gözlerini yuman Adile Naşit,Güdük Necmiyi,İnek Şaban'ı,Damat Ferit'i anasız,masalcı teyzelerini televizyonda göremeyen çocukları yetim bırakmıştır.

Bizi her fırsatta gülümseten kadına,Allah'dan rahmet diliyoruz....
                                                                                                        Editör:Eren Akdoğan

0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®