Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

Breaking Bad

Dizi demek istemiyorum bu harika yapıta. 50 yaşında bir kimya öğretmeni...Hayatını o yaşına kadar tamamen dürüst, namuslu, ahlaklı bir şekilde yaşamış ve bir kez bile kanunlara aykırı gelmemiş bir insan. Walter White, hayatını hep kurallara göre yaşayan bir adamdı. Maddi sıkıntılar hayatında hep baş gösterdi. Bir kez milyarder olma şansını kaçırdı. Çevresindeki herkes ondan hep bir adım öndeydi fakat o bu durumu umursamadan ailesini geçindirmek için öğretmenlik yapıyordu ve bir oto yıkama firmasında yarı zamanlı çalışıyordu. Bir gün, göğüsünde ki bir ağrıdan dolayı doktora gider ve akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Bu durumu öğrendiği andan itibaren hayatının geri kalan zamanında tek düşündüğü şey, öldüğü zaman ailesi nasıl hayatına devam edebilecekti. Hamile bir karısı ve üniversiteye başlamak üzere olan beyin felci yüzünden sakat kalmış bir oğlu vardı.
Bir gün, sokak torbacısı ve metanfetamin üretimi yapan ve eski öğrencilerinden olan Jesse Pinkman ile yolları kesişir. Walter ihtiyacı olan parayı normal bir şekilde elde edemiyecekti. Bunun için yeterli ömrü kalmamıştı. Aklına Jesse ile birlikte muhteşem kimya zekasını kullanarak metanfetamin üretimine başlarlar. Başlangıçta her şey sıradan gidiyordu fakat işler kısa zamanda öyle büyüdü ki... Büyüdükçe sorunlarda büyümeye başladı ve başladığı bu işle inanılmaz bir zincirleme reaksiyon başlattı. Durum kendi uyuşturucu imparatorluğunu kurmasına kadar ilerledi...

Walter'ın yaptıkları yanlış gözüküyor değil mi? Ama diziyi izledikçe içten içe ben olsam düşünmeden bende kalkışırdım bu işlere diyeceksiniz. Duygusallıktan ve gözyaşlarınız tutmaktan gözlerinizin yanları ağrıyacak... Çünkü olan her şey sadece ailesine iyi bir hayat sağlamak için yapılıyordu. 

 Harika görüntü, harika oyunculuklar bir tarafa; harika ötesi bir senaryosu var. Her İzleyiciye ulaşalım saplantısı yok. Öyle güçlü ve evrensel psikolojik tahliller var ki, mütemadiyen şaşırmaya şaşırır oldum. Gerçekçilik düzeyi çok yüksek ve oturaklı. Aksiyon saplantısı yok. İzlediğim en iyi dizi oldu ve değişecek gibi değil.


Lafı çok uzatmamak gerekirse; Breaking Bad, gerçeğin ve dramın ta kendisidir. Breaking Bad hayranı olmayan insan yoktur, Breaking Bad izlememiş insan vardır...

                                                                           Furkan ÖZDEMİR

0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®