Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

Bir AŞK Denemesi







Aşk hakkında çok uzun konuşabilirim. Ne olduğunu ve ne olmadığını çok iyi bildiğime inanıyorum. Kendimi bildim bileli bir şeyler yazar dururum, hayalimdeki bedenlere kişilikler diker, kendiminki de dahi pek çok insanın aklını zorlayacak güzellikte betimlemelerle keyiflenirim. Sayfalarla söyleşirken bile farklı bir zevk duyarım olasılıklarımın dokunabileceğine inandığım bölgelerde.

Ancak ve ancak, artık bunu yapmak güçleşti... İnsan birini kendine katmayadursun. Hayatına başkasının hayatını ekleyip bulabildiği bütün boşlukları yaratılmış bütün çakmaklarla yakıveriyorsun. Tanıyamadıgı birine dönüşüyor tek bir karede. Aşk ile ilgili söylenen bütün sözler ya yarım bırakılmış ya da hiç yaşanmamış tadı veriyor. (Hastane yemekleri aşktan daha gerçek ve lezzetli.) Bazı zaman aşkta mutluluğa yer yokmuş gibi. Aşk kavuşmaya hiç izin vermezmiş gibi. Aşık olan, kendinden bahsetmeye yeltenmez-miş gibi geliyor ve sonrasında dünya düzenini yıkıp geçebilecek bir zevk selinde uyanıyorsun. Boğulup boğulup çıkıyorsun. Kendini bazen kurtarıyorsun, bazen ölümüne izin veriyorsun.

Bütün süslü lafların ötesinde, yoktan yere dua ediyorken bulabiliyorsanız kendinizi ya da muhteşem havalı dini ritüeller de yapabilirsiniz, evet-evet onlara da izin var, siz aşıksınız, hiç kendinizi kandırmayın. Bunun mükemmel bir şey olduğunu söylemiyorum, belki de hiç keyif almayacaksınız ancak eğer aşkınızın kaynağı muhteşemlik şelalesinden geliyor olmasa da birazcık değiyorsa bile, güzel günler göreceksiniz aşıklar, oldukça güzel. Gençlik-güzellik terk etmeden tadını çıkarın!

Gizem CEVİZLİ

0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®