Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

Apocalyptica



          1993 yılında, Finlandiya'daki bir akademinin 4 kafadar çello öğrencisi, bir gün bir araya gelir ve klasik müzik ile heavy metal müziğin muazzam birleşmesiyle ortaya koydukları bestelerle Dünya'nın her yerine seslerini duyurlar. Yaptıkları ilk besteyi, bitirdikleri akademinin mezuniyet gecesinde çaldılar ve işte; yapılan bu besteye gösterilen muazzam sevinç çığlıkları ve alkışlarının arasından doğdu Apocalyptica.


          
Çello rock tarzını bizlerle tanıştıran Max Lilja, Antero Mannien, Paavo Lotjonen ve Eicca Toppinen, ilk albümleri olan "Plays Metallica By Four Cellos" 1996 yılında çıktığında 250.000 adet sattı.. İlk çıkış için mükemmel bir sayı bu. Buradan grubun ne denli başarılı olduğunu apaçık görebiliriz zaten. Grup ilk albümünde, Metallica'nın parçalarına dört çello ile eşlik ettiler. 1998 yılında  ise içinde yalnızca Eicca Toppinen'nın bestelerinin bulundğu bir albümle sevenlerinin karşısına çıktılar.Grup günümüze kadar başarı üstüne başarı elde etti. Ayrıca kendileri ile yapılan her röportajda, kendilerinin bir Rus müzik bestecisini örnek aldıklarını belirtirler. Grubun bunu her fırsatta belirtmesi ile nereden geldiklerini unutmadıklarını ve usta kişilere olan saygılarını göstermeleri onların inceliğini gösteriyor.                                                 Resim Kaynak: wk




Doksanlı yıllarda Türkiye'de de bulundu Apocalyptica. Tabi diğer ülkelere göre fazla ilgi görememişti o zamanlar. Fakat günümüzde grup hemen herkes tarafından biliniyor ve severek dinleniyor. Şahsen benim favorim "Romance" adlı parçasıdır. Bu grubu dinlemeyen varsa ya da klasik müziği ve rock müziği sade bir şekilde dinleyemeyen; bu harika grubu dinlemekle işe koyulmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Günümüzde, saymakla bitmeyen düetleri, parçaları ve albümleri ile Apocalyptica; başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

                                                                                                          Furkan ÖZDEMİR

0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®