Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

3 İdiots















3 İdiots (3 Aptal) ,2009 yılında vizyona girmiş bir Bollywood filmidir.Yönetmen koltuğunda Rajkumar Hirani'nin oturduğu 3 idiots'da baş rolleri Aamir Khan,Kareena Kapoor,Sharman Joshi,Madhavan ve Boman Irani paylaşıyor.


via skydry









İmdb'den 8,3 gibi yüksek bir film alan 3 İdiots,Bollywood yapımı filmler arasında en çok hasılat elde eden film olma özelliğini taşıyor.

Film Hindistan'ın en önde gelen mühendislik üniversitesinden birini kazanan 3 arkadaşın macerasını anlatıyor.Bu macera esnasında bazen kahkahalarla gülebilir,bazen ise gözlerinin dolabilir.

3 İdiots'daki karakterlerin temel özelliklerinden bahsedicek olursak:

Rancho(Aamir Khan),eğitim sistemine karşı baş kaldıran,eğitim sisteminin insanları bilgilendirmekten çok köleleştirdiğine inanan bir tip olarak karşımıza çıkıyor.
Farhan(Madhavan),ünlü bir fotoğrafçı olmak isteyen,ancak babasının zoruyla mühendislik fakültesine gönderilen öğrenci rolünde.
Raju Rostagi(Sharman Joshi) ise,ailesini geçindirmek için mühendis olmak isteyen,sürekli sınıfta kalırım korkusuyla yaşayan bir ''korkak'' öğrenci rolünde.

Bu 3 farklı karaktere sahip olan insanın yolları üniversitede aynı odaya düşmesiyle kesişir ve ilk günden itibaren sıradışı olaylar dönmeye başlar.Fazla spoiler vermeden,internette 3 idiots ile yapılmış capsleri ve ardından filmimizin fragmanını paylaşarak yazımı sonlandırmak istiyorum.

Editör notu: 8,5                                                              Eren Akdoğan

                                                           3 İdiots Fragmanı:



3 İdiots Replikleri :



0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®