Dikkat ! Bu site yoğun miktarda kültür-sanat içerir.
e-mail:kulturcoo@gmail.com

300: Bir İmparatorluğun Yükselişi


300 Spartalı'yı bilmeyen yoktur. Herkesin dilinde ve aklında yer etmiş 300 cesur Yunan askeri. Koca bir gölge gibi diğer milletlerin üzerine yürüyen Pers İmparatorluğu, efsaneye ve tarihi bazı bilgilere  göre bu 300 adamı sadece sakat bir adamın onlar ihanet edip, Sparta'ya giden başka bir yolu göstermesiyle  alt edebilmişlerdir. Cesur Spartalılar karşılarına çıkan tüm Pers askerlerini bozguna uğratmıştır. Ama kaçınılmaz ve kahramanca olan ölümleri en sonunda onları bulacaktır.



Bugünlerde 300 Spartalı'nın yeni filmi 300: Rise of An Empire konuşuluyor. 7 Mart'da vizyona girecek olan filme şimdiden ilgi çok büyük. Bunun nedeni milletimizin bayıldığı bir kategori olan savaş filmi olması dışında, ilk filmi 300 Spartalı'nın inanılmaz bir izleyici kitlesine sahip olması ve buradan kazanılan müşteri kredisidir tabi ki. Benim düşüncem de bu filmin gerçekten harika olacağı konusunda.  Çünkü gerçek tarihte yaşanmış olanlar ile ilerleyen paralel bir senaryo var karşımızda. Ayrıca antik Yunan tarihi en çok merak edilen ve araştırılan bir konu. Bu ve buna benzer filmler sayesinde toplumun tamamının az çok eski tarihten bir kaç bilgi sahibi olmasını ve genel kültür anlamında bir artı sağlıyor.


İlk filminin efekt olarak zaten harika bir görsel şovu ve harika bir oyunculuk söz konusu. İkinci filminde de bizi daha fazla görsellik ve daha harika sahnelerin beklediğinden eminim. Özellikle savaş sahnelerinde seyirciyi ekrana kilitleyecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Film için kullanılan teknolojinin mükemmel olduğu kesin. Tabi bilgisayar ortamında gerçekleşmiyor hepsi. Oyuncuların o Yeşil panelin önünde sanki etrafında dağlar, denizler ve o koca düşman ordusu gerçekten varmışcasına gerçekleştirdiği profesyonel oyunculukları da filme harika kılmamıza sebep olan etkenlerden.

Kısacası,  bu film izlenmeye, takdire, övgüye ve rekor kırmaya şayan bir film olacak. Bu film vizyona girdiği zaman, rekor kıracağına eminim, sinema ortamında izleme fırsatı olup da bu keyfi kaçıranın çok üzüleceğinden şüphem yok.

                                                                                                              Furkan ÖZDEMİR

Foto 1
Foto 2
Foto3

0 yorum:

Bu sitenin hakları Da Vincinin şifreleriyle aynı odada saklanmaktadır. ®